Coneixes el premi a la ciutat més accessible de la UE?

Has sentit a parlar mai de l’Access City Award? Es tracta d’un concurs que pretén galardonar la ciutat més accessible per a persones amb algun tipus de discapacitat o persones d’edat avançada de la Unió Europea. Aquest any 2020, Varsòvia (Polònia), amb 2.700.000 habitants, va resultar la ciutat guanyadora, però, quina serà la guanyadora el 2021? A través d’aquest enllaç: https://ec.europa.eu/social/main.jsp?&catId=88&eventsId=1604 pots votar les diferentes ciutats i les seves propostes fins al 9 de setembre.

La ciutat de Varsòvia fa uns anys que es va llençar en la construcció d’una ciutat cada cop més accessible, derribant qualsevol barrera arquitectònica possible (o d’un altre tipus) per a les persones amb diversitat funcional. Molts espais de la ciutat es van remodelar i adaptar, i es van incorporar noves estructures als parcs i altres zones per fer la ciutat més accessible per a tothom.

El transport públic també es va anar adaptant. En aquest sentit, tots els autobusos de la ciutat, així com 87 parades d’autobús, van renovar les seves plataformes i estructures per convertir-se en zones plenament accessibles. Però no només això, sinó que per exemple, també es van implementar sistemes als semàfors per facilitar la mobilitat de les persones amb discapacitat visual.

D’altra banda, al país s’està desenvolupament una aplicació mòbil per tal de seguir innovant en tots els camps per a les persones amb diversitat funcional. Així doncs, aquestes i altres mesures han convertit Varsòvia en la ciutat guanyadora de l’ACCESS CITY Award 2020, com a ciutat més accessible de la UE.

Premis com aquest posen en valor la importància de l’accessibilitat a les ciutats, i el fet que una cosa tan senzilla com desplaçar-se, sentir-se còmode o poder gaudir dels diferents serveis i espais d’on vivim, sigui una cosa que tothom pugui tenir a l’abast de forma natural, independentment de la seva condició física o sensorial.

“No se trata de tener derecho a ser iguales, sino de tener igual derecho a ser diferentes”

Promoció Access City Award 2021

Font: https://www.facebook.com/EuropeanYouthEU/

Laura Ruiz Mitjana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *