Sara Manzano és una de les protagonistes de la sèrie d’Albert Espinosa “Los Espabilados”, que interpreta a una noia que va amb cadira de rodes i és diagnosticada de trastorn bipolar i depressió, motiu pel qual es troba a un centre psiquiàtric juntament amb altres joves. L’actriu a la vida real no té cap tipus de discapacitat. L’esforç que suposa que una persona com la Sara Manzano es posi en la pell d’una persona amb mobilitat reduïda, no seria necessari si en el seu lloc es contractés a una persona que sí que conviu amb la discapacitat.

El cinema és una eina que influeix en les perspectives, i el fet de mostrar-hi la discapacitat serveix per conscienciar i inculcar valors com la integració i la no discriminació. L’Albert Espinosa és reconegut pels seus guions on dona visibilitat a la diversitat i vetlla per trencar estigmes. Creiem però, que la industria de masses ha mantingut costums excloents.

A Capaç i Vàlida creiem que el compromís entre el cinema i la discapacitat ha de ser més ampli fomentant la presència d’actrius i actors amb una discapacitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *