Què fem?

Capaç i Vàlida és una organització sense ànim de lucre que neix el 2019 amb l’objectiu d’apropar el món de la diversitat funcional a les generacions futures, a les escoles, mitjançant les nostres Jornades Inclusives i Singulars que considerem la nostra raó de ser. Aquestes Jornades s’adapten a les necessitats de cada escola, edat dels alumnes i/o especificació. De tal manera, oferim des d’activitats a l’aula, on treballem valors com l’empatia, la capacitat de superació, l’autoconeixement, la singularitat, l’eliminació de prejudicis i un llenguatge inclusiu, fins a poder practicar diferents esports adaptats, com el bàsquet i el tennis en cadira de rodes, entre d’altres.

A més, donem visibilitat i apoderem a les persones amb diversitat funcional, principalment a través del nostre compte d’Instagram @civ_org, on publiquem imatges de conscienciació i vídeos que mostren diferents realitats que segur que us agradarà conèixer.

Qui som?

El nostre equip està format per un grup de joves que creu fermament en la igualtat d’oportunitats i en la inclusió social. Pensem que la necessitat d’un programa que es dirigeixi directament a les escoles per conscienciar sobre aquest tema és imprescindible. Coneixem la millora que ha fet l’escola en aquest sentit i volem ser una força més que ajudi a determinar aquest canvi.

Aquest projecte neix de la mà de la Jana Arimany. Una caiguda a les terrasses d’arròs d’Ubud (Bali, Indonèsia) el 6 d’octubre de 2017, li va provocar una lesió medul·lar. A partir d’aquell moment conviu amb la seva cadira de rodes i vol canviar la visió actual que hi ha de la discapacitat.

Coneix l’equip!

 

Jana Arimany
Gerard Soler
Eva Centellas

 

Dario Salcedo
Ingrid Ruiz
Mario Roque
Pau Navarro